Kickboksen voor kinderen

For a safe and healthy future

Kickboksen voor kinderen

CTC heeft een groot aantal jeugdige kickboksers in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar en zijn onderverdeeld in twee groepen.
De eerste groep kinderen bekleden de leeftijd van 7 t/m 9 jaar, de tweede groep kinderen de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.

CTC verzorgt leuke kickboks lessen aan beide groepen waarbij techniek, conditie en coördinatie iedere les getraind worden. Discipline is een keywoord dat tijdens alle lessen centraal staat. De kinderen leren tijdens de lessen respectvol met elkaar en de trainer om te gaan en zullen tevens leren om samen te werken.
Het zelfvertrouwen van de kinderen groeit hierdoor en zij zijn weerbaarder op straat in nare situaties mochten deze zich aandienen.

In  beide groepen worden de basis technieken van het kickboksen aangeleerd en wordt er aan het einde van de les gespard met elkaar. De veiligheid en het plezier van de kinderen staat altijd voorop.
Om de veiligheid van de kinderen te kunnen waarborgen, sparren wij alleen technisch en worden stoten en schoppen niet naar het hoofd gedaan.

Benodigdheden Kickboksen:

Tijdens de lessen, zijn de kinderen in ieder geval uitgerust met een korte broek, t-shirt, bokshandschoenen en scheenbeschermers. Daarnaast kun je eventueel het kind een bitje, tok, bandages en enkel sokken aantrekken voor een optimale uitrusting.

Als een kind gebruik maakt van een proefles, kunnen er bij de trainer bokshandschoenen geleend worden. Indien het kind zelf nog geen scheenbeschermers heeft, zal er niet gespard worden om de veiligheid van het kind te kunnen waarborgen.

Club Kampioenschap

CTC organiseert 2 maal per jaar een club kampioenschap. Tijdens het clubkampioenschap krijgen alle kinderen van CTC de gelegenheid om mee te doen. De kinderen worden in poules van ongeveer 4 tot 6 kinderen verdeeld. Bij de verdeling van de groepen wordt gekeken naar leeftijd, lengte en het niveau.
De kinderen zullen binnen hun groep  sparrend gaan strijden om de 1e,2e en 3e plaats. Het clubkampioenschap draait niet perse om het winnen maar meer om het vriendschappelijke, het laten zien van de technieken die de kinderen geleerd hebben en daarnaast natuurlijk het plezier in het kickboksen.

De kinderen kunnen een beker winnen met hierop de 1e,2e en 3e plaats maar ook de kinderen die niet op het podium zijn geëindigd krijgen een beker voor hun inzet. Zo blijft het clubkampioenschap voor ieder kind leuk om aan deel te nemen.

Tijdens het clubkampioenschap zijn alle ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en natuurlijk zusjes en broertjes van harte welkom om te komen kijken en aanmoedigen.