Urban Fight / zelfverdediging Kinderen

For a safe and healthy future

Urban Fight Kids

We leven in een tijd waarin zinloos geweld eerder regel dan uitzondering lijkt te worden. Vaak begint zinloos geweld al op jonge leeftijd, denk bijvoorbeeld aan scholieren of kinderen die buiten spelen.

Het begint “klein” en kan zich al snel manifesteren in daadwerkelijk mishandeling van het kind.
Een kind draagt dit soms zijn leven lang mee wat zich kan uiten in psychische klachten.

CTC vind het erg belangrijk dat kinderen in staat zijn om zich zelf te kunnen verdedigen indien nodig. Het is belangrijk dat een kind gevaarlijke situaties leert herkennen, dat het kind in staat is om een situatie in te schatten en als het nodig is zichzelf te kunnen verdedigen tegen geweldplegers.

Het is van belang dat kinderen op jonge leeftijd aan hun defence skills werken om weerbaar te zijn voor eventueel gevaar.

Tijdens onze urban fight kids les, werken we aan het zelfvertrouwen van de kinderen d.m.v. het urban fight systeem. Gedurende de les wordt op verantwoorde wijze uitgelegd wat er eventueel zou kunnen gebeuren op de straat en hoe de kinderen hiermee om moeten gaan.
De lessen zijn afwisselend zodat de kids naast het doel van de les, ook plezier in de training zullen ervaren.

Veiligheid staat voorop bij CTC er wordt dan ook gebruik gemaakt van bescherming tijdens de les, net zoals dat bij de kickboks lessen gebeurd.
De Urban fight kids les is geschikt vanaf 11 jaar.